JavaScript és/vagy CSS támogatás nélkül bizonyos funkciók nem működnek az oldalon!

Ady Endre Általános Iskola bővítése, Gyál (2004)

A bővítés az úgynevezett mozgáskorlátozott funkcionális egység kivételével a meglévő épület alaprajzi kontúrján belül, egy további szint ráépítésével történt.

A meglévő épületben funkcionális módosításokat az intézményvezető javaslatai alapján készültek. Az iskola az átépítés eredményeként mozgáskorlátozott tanulók oktatására, mozgáskorlátozott oktatók foglalkoztatására és mozgáskorlátozott szülők-hozzátartozók látogatására egyaránt alkalmassá válik. Az érzékszervi fogyatékkal élők: vakok, gyengénlátók, siketek, szellemi fogyatékosok épület használatát a tantestület alkalmassá tételén kívül az alábbi technikai eszközökkel segítettük:

  • a felvonó berendezés kezelőpaneljének vezérlő gombjait a vakok és gyengénlátók számára is megkülönböztethetőek, tapintható információt is nyújtanak
  • a felvonó állásáról kívül - belül vizuális és hangjelzés egyaránt biztosítva van
  • a feliratok - táblák könnyen felismerhető piktogramúak és tapintható információval szolgálnak /BRAILLE írás/
  • az összes kapcsoló jelzőgomb illetve működtető szerelés 1,1 m magasságra van szerelve

A tervezett átalakítás még nem valósult meg.

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás
ÁLTALÁNOS ISKOLA, GYÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA, GYÁL
Galériákhoz

Dagály irodaház - 2004 - terv

Két, azonos karakterű, egyemeletes épület összeépítése után jött létre a jelenlegi épület tömege. A két épület nyári öltözőként szolgált és a harmincas években épülhetett. Stílusuk modern, anyaghasználatuk a strand épületeivel összhangban tartott, terméskő falazatok- és vakolt falazatokból áll. 1995 -ben irodánk tervezte a BGYH Rt. központi irodaházának kialakítását. Az eredetileg két különálló öltöző épület között egy íves kőfal teremti meg a kapcsolatot. Az oldalszárnyakban kaptak helyet az irodák, a vertikális közlekedés, illetve a közösségi, portás, és egyéb funkciók pedig a központi nyaktagban.

2004-ben felmerült az irodaház további bővítésének igénye. A ház eredeti megjelenése, karaktere ezen a módon továbbra is érvényesül. A meglévő pillérosztásra kerül az új könnyűszerkezetes, acél oszlop rendszer. A két szélső mező nem lesz beépítve, így a meglévő kőfal lezárások továbbra is kellő súllyal keretezik az épületet.

A bejárat hangsúlyozása érdekében erős formai elemként terveztük a ferde, transzparens, pontmegfogásos üvegfalat. Az üvegfal dőlése követi a kőfal oldalsó dőlési szögét. A fal a nyaktagi épületelemeket eltakarja.

Építész tervezők: Németh Márta, Pallaghy Kata
BGYH RT, IRODAHÁZ BGYH RT, IRODAHÁZ BGYH RT, IRODAHÁZ BGYH RT, IRODAHÁZ BGYH RT, IRODAHÁZ BGYH RT, IRODAHÁZ
Galériákhoz

Morrison's pub - 1985

Feladatunk volt a műemléki épület portáljának kialakítása. A mai napig üzemelő söröző portálja egy egyedi tervezésű acél szerkezetű ajtó.

Építész tervező: Németh Márta
MORRISOSN'S PUB, BP MORRISOSN'S PUB, BP
Galériákhoz

Szent István Forrás (2005)

Terveink alapján készült el a városligeti Szent István forrás új ivócsarnokának építése, strukturált üvegszerkezet alkalmazásával, exkluzív terasszal a meglévő kis tó körül. (engedélyezési-, tender-, és kiviteli tervdokumentáció)

Engedélyezési Terv: Beke Csilla, Bor Tamás
Kiviteli terv: Kovács Tibor, Kelner Krisztián
SZENT ISTVÁN FORRÁS aSZENT ISTVÁN FORRÁS SZENT ISTVÁN FORRÁS
Galériákhoz

Tóparti vízgépház felújítása, környezetének rekonstrukciója, ivókút kialakítása (1996)- TERV

A tervezett ivócsarnok előterébe idegenforgalmi információs pult működne. A belső térben egy kiszolgálópult és a kút van elhelyezve. Az ivócsarnok keleti oldala a tó irányában meg lenne nyitva, és a csarnoktéren túl, egy télen fűtött padozatú teraszon pihenőhelyet biztosítunk az ivókúrában résztvevők számára.

Építész tervező: Németh Márta
alt toparti 1 alt toparti 2 alt toparti 3
Galériákhoz

Trilak - Hearing Festékgyártó Kft. (Bp., XXIII., Grassalkovich u. 4.) telephelyének fejlesztése (2002)

A gyár délkeleti részén található, részben üzemi, részben irodai funkciókat ellátó épületét teljes rekonstrukció és az épületek részbeni elbontása során irodaépületté építettük át, itt jött létre a gyár egységes adminisztratív központja.

Az épület kétszintes, földszinti és emeleti padlóvonala a jelenlegi irodaszárny szintjeivel megegyezően került tervezésre. Itt került kialakításra a gyár teljes személyforgalmát ellenőrző recepció, ami lehetőséget biztosít egy korszerű és biztonságtechnikailag megfelelő rendszer kialakítására. Az átépítés során megváltoztak az épület épített környezetének eddigi funkciói is, parkoló és közlekedő felületek kerültek kialakításra. Megszűnt a régi porta melletti gépkocsi bejáró, helyette a már korábban megépített saját útról készült új közlekedési feltárás.

Építész tervezők: Szilágyi Béla, Bor Tamás
TRILAK IRODAHÁZ
Galériákhoz

Zuglói Sport- és Szabadidő Központ (2004) - BEÉPÍTÉSI PROGRAMTERV

A területen a meglévő szabadtéri pályák-, sportlétesítmények, szám szerinti biztosításán túl, a tervezett városközpont helyén működő sport- és szabadidős tevékenységek elhelyezését is meg kellett oldani.

Feladatunk volt olyan sportcsarnok létesítése, amely egyrészt alkalmas a legnagyobb területigényű első osztályú kézilabda mérkőzések, versenyek lebonyolítására, másrészt a település jelentős közintézményeként szolgálja a lakosság kultúrált szabadidő eltöltését, valamint az iskolai oktatás testnevelési lehetőségeinek bővítését.

A tervezett épületegyüttes három egységből áll, játékcsarnokból, öltözőket és tornatermeket magába foglaló egységből, valamint az uszodaépületből és igazgatási szintből. Az egységeket fedett közlekedők kötik össze. A játékcsarnok alatt, parkoló szint épül, közvetlen feljárattal az aulába, a közönség számára, ill. a sportolói közlekedőbe.

A tervezett városközpont helyén lévő nyári tábor elhelyezését is meg kellett oldanunk. Általunk felvázolt három alternatívából a legideálisabb, hogy önálló területként legyen kialakítva a sportcentrum melletti területen, a Rákos patak partján.

Ez egy kizárólag a nyári szünidőben üzemelő telep. A foglalkoztató termeket magába foglaló építmény egy geometriai alakzatú, játékos épületegyüttes, amely össze- illetve kinyitható dobozokból áll, zárt esetben játszóházként használható. Javasoljuk, hogy a szezonon kívül, kerített közparkként, mint játszótér működjön.

Építész tervezők: Németh Márta, Pallaghy Kata
ZUGLÓI SPORTKÖZPONT ZUGLÓI SPORTKÖZPONT ZUGLÓI SPORTKÖZPONT ZUGLÓI SPORTKÖZPONT ZUGLÓI SPORTKÖZPONT ZUGLÓI SPORTKÖZPONT
Galériákhoz